Surowy ryż będzie prawie wogóle niestrawny. Żadne wartości odżywcze się nie przyswoją. Raco: Ile słonecznika? Tyle ile potrzebujesz kalorii... zalezy od zapotrzebowania Zmieniony przez - junior__23 w dniu 2005-08-31 13:54:25
hmm wiec wychodzi na to ze najlepiej wsuwac surowy ryz ale popijac go czy nie popijac?i czym, o to jest pytanie,a tak serio to bodyline jak zwykle masz duzo racji.
no no - kumam. chodzilo mi o cos innego. ig ryzu ugotowanego i surowego rozniloby sie znacznie (wiem wiem - kto je surowy ryż... - ale teoretuzujac:), natomiast ig ugotowanego ryzu cieplego i zimnego (bo letni - w gre nie wchodzi) - nieznacznie.
u nas kiedys w szkole koles caly dzien chodzil jak by niewiadomo jaki chory byl a pozniej sie przyznal ze go straszie brzuch boli bo surowy ryz jadl :))
Mięsa tracą wagę podczas obróbki a kasze ryze czy makarony znów zyskują i to czasem nawet sporo bo jak surowy ryż ma 100g to im dłuzej gotujesz absorbuje więcej wody i może wyniesc waga 200 a i 300g .. Jeśli np dajesz do obróbki 3kg piersi i po obróbce zostaje się 2.5kg to dzielisz procentowo np na 10 porcji po 250g przypisując każdej [...]
A wyobrazasz sobie jeść surowy ryz i kasz skoro boisz się o utratę wartości . Kcal wliczaj przed ugotowaniem bo po ugotowaniu jest bardzo mylny wynik , im dłuzej gotujesz tym więcej wody wpijają i waga może wzrosnąć 2-3 krotnie
Zmień towarzystwo na dobre ci to wyjdzie. W dzienniku vitalmaxa nie ma podziału na surowy ryż i po ugotowaniu. Ale jeżeli gotujesz 100g ryżu i wychodzi ci 200 apotem wydzielasz z tego 100 g ugotowanego ryżu no to proste, że to będzie połowa surowego ryżu. I wtedy masz rację. Ale po co tak rozdzielać ???????????????
Surowy ryż nie wiem czy szkodzi, ale ja bym takiego nie dał rady zjeść!!! Życze powodzenia! ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Codzienny terror w drodze do chwały, bo życie jest zbyt krótkie, aby być małym !!!
Czy jak zjem surowy ryż to czy przyswoi sie on tak samo jak ugotowany? Bardzo zły pomysł. Nie dość że słabo się przyswoi to łatwo się tak nabawić zatrucia pokarmowego od bakterii obecnych w suchym ryżu i od lektyn.